Més de 2000 esportistes participaran a La Portals a Peu i en Bicicleta al massís de Montserrat

09-04-2015

L’11 i 12 d’abril torna la Portals, una prova que amb tan sols 6 edicions ha esdevingut una de las rutes clàssiques en BTT per la seva bellesa i la singularitat del paisatge a tocar del massís de Montserrat. Collbató es prepara per la celebració de La Portals aquest cap de setmana, la prova que recorre els portals d’entrada a la muntanya de Montserrat (Collbató, El Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat), Castellbell i el Vilar i Esparreguera, a peu, en bicicleta o en la modalitat extrem combinant els dos esports.

Dissabte 550 caminaires i corredors gaudiran del nou recorregut de 44 kilòmetres on el corriol agafa el protagonisme en un circuit ideal per córrer o caminar davant el majestuós paisatge que ens ofereix la muntanya de Montserrat. Diumenge serà el torn de les BTT amb més 1500 ciclistes a la sortida de Collbató en un circuit apte per a tots els nivells i que any rere any consolida La Portals com una de les marxes en bicicleta de muntanya amb més seguidors. Enguany haurà la novetat de la Portals Extrem que agrupa les dues disciplines per als esportistes més atrevits que busquen posar-se a prova en llarga distància.

En aquesta edició de La Portals es retrà homenatge a Domingo Catalán, Campió del mon de 100 kilòmetres, i a Marta Vilajosana, primera catalana classificada als jocs olímpics de Pekín de fons en carretera, que participaran a la taula rodona L’Esport el millor recuperador de salut de dissabte 11 d’abril a les 18 hores al Casal Cultural de Collbató conduïda pel periodista esportiu Sergi Valdiieso. A banda de Catalan i Vilajosana, la taula rodona comptarà amb les ponències de Piero Galilea, Doctor Fisiòleg del CAR de Sant Cugat; Xavier Ràfols, preparador físic; i els testimonis de Mar Hernández, Escultora, diagnosticada de càncer fa 8 anys, la bicicleta l’ha dut a preparar-se per disputar la Titan Desert 2015; Xavier Bonastre, periodista esportiu que ha superat dos càncers gràcies a l’esport, i Nicolas del Corral, pilot de rallies que després d’un greu accident i gràcies a l’esport ha aconseguit una mobilitat que els metges no esperaven.

Més de 2000 esportistes participaran a La Portals a Peu i en Bicicleta al massís de Montserrat