Presentació

La Portals es l’esdeveniment de referència a la muntanya Sagrada de Catalunya, la muntanya de Montserrat, un cap de setmana de bicicleta de muntanya per a esportistes d’elit, populars i per a les famílies.

El cap de setmana 6 i 7 d’abril el dedicarem a la Btt. Dissabte es el dia de La Portals Solidaria i diumenge el de La Portals clàssic i la nova modalitat half.

La Portals Solidaria es una pedalada on tenen cabuda des dels més joves fins els més grans. Es una pedalada que ens ocuparà el dissabte al matí, gaudirem del territori, de la bicicleta, anirem junts i farem parades per agrupar-nos i contemplar el paisatge. Aquesta activitat es solidaria, recapta diners per l’associació de Dent “ASDENT”. Un recorregut de 12 kilòmetres amb inici i final al Passeig Mansuet, s/n.

La Portals Clàssic es La Portals de sempre dóna volta sencera a la muntanya de Montserrat, amb inici a Collbató, El Bruc, Marganell, Castellbell i el Vilar, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat, Esparreguera i de nou Collbató. Aquest any celebrem la 10ena edició. Es una pedalada tècnicament assequible, no hi ha trialeres i el 90% del recorregut passa per pistes i camins, i un 10% d’asfalt. Serà tècnicament assequible, no vol dir que sigui fàcil, per afrontar els 60 quilòmetres i 1.500D+ s’ha d’entrenar.

La Portals Half es la nova modalitat que s’incorpora en aquesta edició. El recorregut fins al primer avituallament es el de la clàssic, però a partir d’aquest punt, la Half descobreix nous paratges, es per gaudir d’unes vistes a la muntanya de Montserrat desconegudes per molta gent, camins que ens faran sentir-nos totalment impregnats de bosc i natura. Un recorregut molt assequible per totes aquelles persones que volen formar part de la Portals afrontant 38 quilòmetres i 850D+. 

El primer cap de setmana d’abril, es reuniran al territori més de 6.000 persones entre participants a La Portals Solidaria, Half i Clàssic, famílies, voluntaris, col·laboradors, mitjans de comunicació, etc.